Lodowo | czyli jak otworzyć własną lodziarnię?
Przejdz do serwisu klienta >>

Zostań na chwilę lodziarzem

ZANIM ZDECYDUJESZ O ROZPOCZĘCIU WŁASNEGO BIZNESU LODZIARSKIEGO, MOŻESZ ZOBACZYĆ, JAK WYGLĄDA ON OD KUCHNI, UMAWIAJĄC SIĘ NA KRÓTKĄ PRAKTYKĘ W JEDNEJ Z NASZYCH LODZIARNI W WARSZAWIE.

KORZYŚCI:

  • zobaczysz na własne oczy prawdziwą rzemieślniczą produkcję lodów, niemal wszystkich ich rodzajów - liczba receptur wykorzystywanych w naszych lodziarniach przekroczyła już 500,
  • zapoznasz się z maszynami, urządzeniami i akcesoriami używanymi w lodziarni,
  • weźmiesz bezpośredni udział w produkcji, co daje więcej niż jakiekolwiek szkolenie.
Praktyka wymaga umówienia z dużym wyprzedzeniem. Musisz także mieć ważne pracownicze badania lekarskie. (jeśli myślisz poważnie o zostaniu lodziarzem, badania musisz zrobić tak czy owak). Uwaga - praktyka jest płatna, informację o warunkach otrzymasz po wysłaniu zgłoszenia.

Sprawdź się!
Umów się w naszej lodziarni.
Zapisz się >>
Centrum rzemieślniczej produkcji lodów we Włoszech stał się rejon pomiędzy Weroną, Wenecją i Belluno. Pod koniec XIX wieku wytwarzano tam większość lodów. Dominowała wtedy sprzedaż obwoźna, lodziarnie w obecnym kształcie zaczęły powstawać dopiero na początku wieku XX.